Про що може сигналізувати неприємний запах з рота

Якщо ви ретельно чистите зуби двічі на день та користуєтесь ополіскувачем для ротової порожнини, але неприємний запах з рота вперто не зникає, він може бути симптомом серйозної медичної проблеми, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Експерти кажуть, що неприємний запах з рота може бути попереджувальною ознакою серцевого нападу. Серцеві напади спричиняє недостатнє надходження крові до серця. Це може викликати значні пошкодження серцевого м’яза і навіть призвести до смерті.

Найчастіше серцеві напади трапляються внаслідок ішемічної хвороби серця і накопичення холестеринових відкладень на стінках артерій. Саме вони обмежують приплив крові до серця.

Неприємний запах з рота, або ж халітоз – це ознака захворювань ясен, які є маркером серцевих хвороб. Захворювання ясен викликаються накопиченням бактерій в ротовій порожнині. Пізніше вони потрапляють у кров і спричиняють запалення судин. З часом це призводить до захворювань серця.

“Стан здоров’я ротової порожнини може допомогти спрогнозувати захворювання серцево-судинної системи”, – сказав Адам Тейлор з університету Ланкастера. Він додав, що в роті повно бактерій, як корисних, так і шкідливих. Другі можуть викликати запалення судин і серцеві хвороби.

Звісно, те, що у вас хвороба ясен, не обов’язково означає, що у вас є серцеві хвороби або скоро станеться серцевий напад. Однак, якщо вас турбують набрякання ясен, біль та неприємний запах з рота, зверніться до свого стоматолога.

Поділись


Новини партнерів