Чому фахівці радять регулярно їсти часник

Часник – це рослина, яку ми вживаємо мало не щодня. Він надає нашим стравам пікантного смаку, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Досить часто часник використовують для посилення імунітету. В ньому міститься сполука під назвою алліцин, яка має антибактеріальні властивості.

“Вважається, що алліцин зміцнює імунітет організму, покращуючи імунну відповідь лейкоцитів за рахунок збільшення кількості Т-клітин, що боряться зі сторонніми агентами, наприклад, з вірусами, які викликають застуду”, – розповідає лікар-дієтолог Поо Малхотра.

Вона також додає, що сірчані сполуки, що містяться в часнику, допомагають засвоювати цинк, який також є важливим для імунітету мінералом.

Корисний часник і для тих, хто страждає на гіпертонію. Встановлено, що він може знижувати як систолічний, так і діастолічний кров’яний тиск. Часник допомагає уповільнити вікові зміни в артеріях, зокрема він уповільнює збільшення їхньої жорсткості.

Існують дослідження, які показують, що часник допомагає знизити рівень цукру в крові, що робить його корисним для людей з діабетом. Кілька досліджень також показали, що часник може посилити ріст волосся.

Часник – це універсальний та доступний продукт. Його можна додавати до супів, страв з м’яса та овочів, салатів, соусів, тощо.

Поділись


Новини партнерів