Чим вентилятори можуть бути небезпечні в спеку

Інколи в спекотну погоду використання вентилятора – це єдиний спосіб отримати якийсь перепочинок. Але якщо у вас синусит, біль у м’язах, сухі слизові оболонки або алергічні реакції, він може погіршити ситуацію, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Використання вентилятора може призвести до того, що замість охолоджуватись організм буде накопичувати тепло. У спекотні та вологі дні піт випаровується зі шкіри повільніше, ніж зазвичай, а вентилятор не дозволяє шкірі охолоджуватись завдяки випаровуванню поту.

Крім цього, можуть виникнути синусит, алергії та надмірна сухість очей та шкіри. Ось 4 симптоми, які можуть розвинутись або загостритись, якщо ви будете спати під вентилятором:

Синусит. Постійний потік повітря може пересушити слизову оболонку носа, що також вплине на носові пазухи. Через це збудникам хвороб простіше потрапити в організм. Екстремальна сухість може призвести до того, що організм вироблятиме більше слизу, ніж раніше, щоб компенсувати її. Це зробить вас більш схильними до закладення носа, задухи та головного болю.

Біль у м’язах. Люди, які сплять прямо під вентилятором, ризикують прокинутись з затверділими м’язами та відчуттям болю. Це пов’язано з тим, що потік прохолодного повітря примушує м’язи скорочуватись і напружуватись. Особливо часто з цим стикаються люди, які залишають вентилятор біля голови та шиї.

Сухість шкіри. Тривале перебування під потоком повітря може пересушити вашу шкіру. Лосьйони та інші зволожуючі засоби можуть допомогти, але якщо у вас від природи суха шкіра, варто бути обачними. Ще одна річ, яку потрібно врахувати – багато людей сплять з частково відкритими очима і слизова оболонка очей теж пересихає. Особливо небезпечно це для тих, хто не знімає на ніч контактні лінзи.

Алергічні реакції. Коли вентилятор роздуває повітря по кімнаті, він здіймає хмари пилу та інших алергенів, які можуть потрапляти на слизові оболонки рота, носа та очей. Якщо ви схильні до алергії, астми та сінної лихоманки, це може викликати чимало проблем.

Також уважно придивіться до свого вентилятора. Якщо на лопастях накопичився пил, бруд та шерсть домашніх улюбленців, вони здійматимуться в повітря щоразу, як ви його вмикатимете.

Читайте також: Аномальна спека: як зберегти серце і судини

Поділись


Новини партнерів