Які недорогі продукти можуть захистити вас від деменції

Деменція – це назва групи захворювань, які пов’язані з поступовим зниженням функції мозку. Вважається, що можна знизити ризик розвитку цих захворювань, якщо внести певні зміни до свого харчування, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Деменція може бути різних типів, найпоширенішою є хвороба Альцгеймера. Її діагностування на ранніх стадіях може допомогти уповільнити прогресування захворювання.  В той же час, зміна способу життя та харчування може суттєво знизити ризик розвитку деменції.

Дослідження показали, що у цьому може допомогти регулярне вживання зелених листових овочів. Це можуть бути шпинат, рукола, капуста, листя салату, тощо. За словами доктора Дейзі Мей, листяна зелень навіть ефективніше знижує ризик деменції, ніж свіжі фрукти.

Листова зелень є частиною знаменитої дієти MIND. Ця дієта включає продукти, які корисні для здоров’я мозку і являє собою комбінацію дієти DASH та середземноморської дієти.

Доктор Мей каже: “Є багато речей, які ми не знаємо про зв’язок раціону та розвитку деменції, однак існує велика кількість досліджень, які підтверджують, що наше харчування є дуже важливим для здоров’я мозку”.

Вона також рекомендує дієту MIND, оскільки це ретельно сформований раціон, що містить всі необхідні для мозку речовини. Вона включає багато листової зелені, овочів та фруктів, а також оливкову олію, горіхи, рибу, птицю та продукти з цільного зерна.

Крім користі для мозку, збільшення споживання зелених листових овочів також допоможе підтримати здоров’я кісток та зменшити здуття живота.

Читайте також: Яка популярна закуска може зменшити ризик деменції

Поділись


Новини партнерів