Медики назвали несподіваний симптом ревматоїдного артриту

Ревматоїдний артрит – це хронічне захворювання, при якому імунна система організму атакує суглоби, викликаючи запалення та набряки. Першою страждає зовнішня оболонка суглоба, потім це поширюється на сам суглоб, що може призвести до подальшого набрякання та зміни форми суглоба. В подальшому це може навіть викликати руйнування хряща та кістки, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Основними симптомами ревматоїдного артриту є біль у суглобах, набряки та скутість. Однак, доволі часто з’являються також висипи на шкірі.

Медики з лікарні Університету штату Айова пояснюють, що це пов’язано з тим, що ревматоїдний артрит є аутоімунним захворюванням. Проблеми з імунною системою, які викликають запалення суглобів, набряки та біль, можуть також впливати на вашу шкіру.

Коли це відбувається, у пацієнтів з ревматоїдним артритом можуть виникати висипання. Часто лікарі навмисно шукають їх, щоб підтвердити діагноз. Як пояснює Фонд артриту, коли запалення кровоносних судин (так званий васкуліт), пов’язане з артритом, впливає на шкіру, виникають дрібні червоні висипання. У більш важких випадках васкуліт може викликати виразки на ногах чи під нігтями.

Щоб усунути ці сліди на шкірі, потрібно контролювати запалення, яке стало їх причиною.

Для боротьби з симптомами ревматоїдного артриту потрібно приймати призначені лікарем препарати, підтримувати оптимальний рівень фізичної активності (150 хв на тиждень вправ середньої інтенсивності) пити достатньо води і дотримуватись здорової та збалансованої дієти, яка включає багато продуктів з вмістом протизапальних сполук.

Поділись


Новини партнерів