Вчені з’ясували, що інкубаційний період коронавірусної інфекції довший, ніж вважалось раніше

Нове дослідження показало, що коронавірус може мати довший інкубаційний період, ніж вважалось раніше. На сьогоднішній день це дослідження включає найбільшу кількість проб пацієнтів серед усіх подібних аналізів, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

У дослідженні, опублікованому в журналі Science Advances, взяли участь люди, які були інфіковані COVID-19, але ще не мали симптомів. За ними стежили, доки симптоми не розвинулись. Виявилось, що інкубаційний період захворювання триває 8 днів, тоді як раніше називали цифри 4-5 днів.

На думку вчених, включаючи Чонг Ю з Пекінського університету в Китаї, попередні оцінки ґрунтувались на маленьких вибірках, обмежених даних та опитуваннях пацієнтів, які могли неточно запам’ятати, коли в них з’явились симптоми або ж мати упередження, що вплинули на результати їх опитування. Також на результати опитувань могли впливати власні судження інтерв’юера.

У поточному дослідженні вони розробили недорогий підхід до оцінки інкубаційних періодів, і застосували його до 1 084 пацієнтів з підтвердженими випадками COVID-19, які подорожували або проживали в Ухані.

Цей метод більш точний, оскільки спирається на публічну базу даних щодо дат інфікування і використовує статистичні методи для зменшення похибки, спричиненої упередженнями чи викривленням пам’яті.

Використовуючи новий підхід, вчені порахували, що в середньому інкубаційний період становить 7, 75 дні. А в 10% пацієнтів він навіть складав 14,28 днів.

Науковці зазначили, що їхнє дослідження підтверджує ефективність стандартного 14-денного карантину, який використовують у всьому світі для осіб з підозрою на COVID-19, але вони не можуть гарантувати, що в процесі подальшої мутації вірусу тривалість інкубаційного періоду не буде змінюватись.

Поділись


Новини партнерів