Як ви можете збільшити споживання вітаміну С і навіщо це потрібно

Пандемія коронавірусу змусила увесь світ приділяти більше уваги своєму здоров’ю. Поки немає вакцини та специфічного лікування, потрібно дотримуватись усіх карантинних вимог – носити маску в громадських місцях, дотримуватись соціальної дистанції та якнайчастіше мити руки з милом. Також варто подбати про свій імунітет, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однією з найважливіших речовин для імунітету є вітамін С. Це водорозчинний вітамін, який необхідний для росту та відновлення тканин.

Ми повинні отримувати вітамін С з їжі або добавок, оскільки людським організмом він не синтезується. Для більшості людей достатньо з’їсти апельсин, порцію броколі або червоного болгарського перцю, щоб отримати добову норму вітаміну С. Рекомендована кількість вітаміну С – від 65 до 90 мг на добу. Безпечною вважається доза до 2000 мг на добу. Вітамін С рідко викликає шкідливі наслідки, однак його мега-дози можуть стати причиною нудоти, головного болю, печії, нудоти, блювоти, спазмів та безсоння.

Вітамін С міститься в багатьох продуктах, однак існує спосіб збільшити його споживання, якщо ви підозрюєте, що вам може його не вистачати.

Для цього потрібно додати шматочки лимона або вичавити сік із нього в маринади, супи, рагу, салати або інші страви, які добре поєднуються з лимонним соком. Один цілий лимон зі шкіркою містить приблизно 83 мг вітаміну С.

Список інших продуктів, які можуть бути джерелами цього вітаміну для вас, досить довгий. До них належать болгарський перець, полуниця, смородина, капуста, ківі, чебрець, апельсини, тощо.

Поділись


Новини партнерів