4 спеції, які допоможуть вам схуднути

Зниження ваги є гострим питанням для багатьох. Різноманіття систем тренувань та харчування може викликати розгубленість в людини, що намагається знайти ідеальний варіант саме для себе. Та яку б дієту ви не обрали, додавання спецій до ваших страв пришвидшить ваше схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Спеції підкреслять смак ваших страв та нададуть їм аромату. Також вони допоможуть спалити вісцеральний жир, якого буває дуже важко позбутись. При цьому спеції майже не містять калорій, тож ви можете без страху додавати їх у їжу.

Ось кілька спецій, які найкраще підходять для тих, хто намагається схуднути:

Кориця. Ефірна олія кориці стимулює обмін речовин. Це допоможе вам спалювати більше калорій як у спокої, так і під час фізичних вправ. Також кориця пригнічує апетит, що допоможе вам вживати менше їжі протягом дня. При цьому кориця – це одна з найсолодших спецій, тож вона зможе задовольнити ваш потяг до солодкого без шкоди для фігури.

Імбир. Дослідження показують, що вживання імбиру посилює метаболізм, пришвидшує спалення жиру, а також може погіршити його засвоєння і зменшити апетит. Одне дослідження показало, що чоловіки з надмірною вагою, які вживали імбир, довше залишалися ситими. При цьому його ефективність зростає, якщо поєднувати його з іншими продуктами, що сприяють схудненню, наприклад з лимоном. Тому чай або вода з імбиром та лимоном можуть допомогти вам швидше позбутись зайвої ваги.

Чорний перець. Чорний перець можна легко додати до супів, гарнірів, салатів та основних страв. Він містить потужну сполуку під назвою піперин, яка сприяє пришвидшенню схуднення. Одне дослідження показало, що ця сполука допомогла зменшити масу тіла щурів, яких тримали на дієті з високим вмістом жиру. При цьому жодних інших змін в харчування тварин не вносили. Інше дослідження показало, що піперин пригнічує утворення нових жирових клітин, але для підтвердження цих результатів потрібні подальші дослідження.

Куркума. Куркуму можна додавати як до їжі, так і до напоїв. Куркумін, який входить до куркуми, має потужні антиоксидантні та протизапальні властивості. Завдяки цьому він сприяє схудненню. Відомо, що куркума також покращує травлення.

Поділись


Новини партнерів