Фахівець розповів, як потрібно харчуватись, щоб жити довше

Людство багато століть шукає способи подовжити життя та уникнути хвороб.  За останній рік переривчасте голодування набуло значної популярності і, на думку багатьох експертів у галузі охорони здоров’я, така система харчування cправді може вплинути на наше довголіття, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Огляд попередніх досліджень, опублікований в The New England Journal of Medicine, показав, що переривчасте голодування може знизити артеріальний тиск, допомогти позбутись зайвих кілограмів та подовжити життя. Прийом їжі лише в певні проміжки часу сприяє покращенню стану клітин організму.

Професор Марк Маттсон з університету Джона Хопкінса сказав, що ця система харчування може допомогти запустити метаболічний перехід. При метаболічному переході клітини втрачають свої запаси енергії і починають використовувати для її отримання жирові запаси організму. Це сприяє припиненню накопичення жиру.

Переривчасте голодування являє собою обмеження часу для прийому їжі. Це загальне поняття, яке об’єднує різні підходи до харчування. Найпопулярнішим варіантом переривчастого голодування є “5:2”, коли п’ять днів на тиждень людина дотримується звичного раціону, а два дні обмежується однією стравою середнього розміру на добу (вона не повинна містити більше за 500 калорій).

Деякі дослідження пов’язують такий підхід до харчування зі збільшенням тривалості життя, покращенням здоров’я серця та покращенням когнітивних здібностей.

Також за словами професора Маттсона, дослідження показали, що інтервальне голодування покращує регуляцію рівня глюкози в крові, підвищує стійкість до стресу і пригнічує запалення. 4 дослідження, що проводились на тварина та на людях, продемонстрували зниження артеріального тиску, рівня ліпідів у крові та частоти серцебиття у спокої.

А дослідження, проведене в Університеті Торонто за участі 220 добровольців, показало, що через 2 роки такої дієти значно покращується пам’ять та когнітивні функції.

Для того, щоб отримати додаткову користь, професор Маттсон рекомендує комбінувати переривчасте голодування з середземноморською дієтою.

Поділись


Новини партнерів