Фрукти чи сік: дієтолог пояснила, що для вас корисніше

Що краще – з’їсти фрукт чи зробити з нього сік? Фруктовий сік забезпечує нам велику кількість поживних речовин, однак у фруктах є клітковина, яка сприяє зниженню рівня глюкози в крові, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Дієтолог Руджута Дівекар пояснила, як зробити більш здоровий вибір. Однак, для початку вона зауважила, що не потрібно одразу викидати прим’яті чи перезрілі фрукти. З них вона рекомендує одразу ж зробити свіжий сік.

Доктор Дівекар однозначно не рекомендує вживати пакетовані соки, що продаються в магазинах. Значно кориснішим варіантом є свіжовичавлені соки, однак не для людей, що страждають на діабет, синдром полікістозних яєчників, ожиріння та хвороби серця.

Вона зазначила, що сік може різко підняти рівень цукру в крові та не містить важливих поживних речовин, які можна отримати, якщо з’їсти цілий фрукт або овоч. Крім того, завдяки вмісту клітковини, фрукти та овочі досить ситні і дозволяють уникнути зайвих перекусів.

Тож загалом, доктор Дівекар радить віддавати перевагу саме цілим фруктам. Винятками можуть бути такі ситуації:

  • Коли у вас є проблеми зі щелепами або вам важко жувати з будь-яких інших причин
  • Коли у вас поганий апетит

Тоді сік зможе забезпечити вас деякою кількістю енергії та поживних речовин, хоча, звичайно, не зможе замінити повноцінне харчування.

Поділись


Новини партнерів