Який популярний у всьому світі продукт піднімає рівень холестерину в крові

Високий рівень холестерину пов’язаний з ризиком закупорення судин, яке може призвести до інфарктів та інсультів, оскільки кров не може вільно проходити через судини та надходити до внутрішніх органів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Підвищений рівень холестерину ніяк себе не проявляє. Іноді він зумовлений генетичними причинами, та найчастіше його пов’язують з неправильним харчуванням.

Встановлено, що деякі продукти сприяють підвищенню рівня холестерину в крові. До них належать молочні продукти з повною жирністю, включаючи молоко, сир та йогурти. Всі вони містять не лише холестерин, а і багато насичених жирів.

Загалом одним з найпростіших способів знизити рівень холестерину в крові є скорочення частки продуктів тваринного походження у раціоні. Однак, якщо ви не готові відмовитись від молока та молочних продуктів, віддайте перевагу варіантам з низьким вмістом жиру.

Також ви можете продовжувати вживати незбиране молоко та продукти з нього, однак тоді варто регулярно перевіряти рівень холестерину у крові.

Загалом фахівці стверджують, що більшості людей не потрібно скорочувати кількість холестерину в раціоні, тож ви спокійно можете насолоджуватись яйцями та молюсками. Однак, з насиченими жирами, які також піднімають рівень холестерину в крові, справи виглядають геть інакше. Багато людей споживають їх значно більше, ніж потрібно. Спробуйте замінити насичені жири на ненасичені, які більш корисні для вашого серця.

Вони додають, що всі продукти тваринного походження містять холестерин. Якщо ви їсте багато масла, маргаринів, жирного та обробленого м’яса, рівень холестерину у вашій крові буде підніматись.

В той же час рослинні продукти не містять холестерину, тому банан чи яблуко буде значно більш корисним перекусом, ніж бутерброд з маслом та ковбасою.

Поділись


Новини партнерів