Науковці назвали ефірну олію, яка може полегшити біль при ревматоїдному артриті

Ревматоїдний артрит – це хронічне аутоімунне захворювання, яке викликає біль, набрякання та скутість у суглобах. Іноді симптоми можуть зникати і посилюватись в період загострення, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

На жаль, ліків від ревматоїдного артриту не існує. Однак, є способи полегшити більш, який він викликає. Для цього можна використовувати прописані лікарем знеболювальні препарати, або ж можна скористатись природними засобами. Одним з таких засобів є ефірна олія лемонграсу.

Ефірну олію отримують з листя та стебел лемонграсу. Найчастіше її використовують для зняття стресу, тривоги та депресії, проте вона може виявитись корисною і при артриті.

Дослідження, опубліковане у Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, показало, що олія лемонграсу допомогла зменшити біль в учасників, що страждають на артрит. Вони використовували її протягом 30 днів.

Вважалося, що цитрал – основний компонент ефірної олії лемонграсу – може полегшити біль, оскільки він знімає запалення. Також дослідження показали, що ця ефірна олія містить багато антиоксидантів.

Антиоксиданти – це речовини, які можуть запобігти або уповільнити пошкодження клітин, спричинені вільними радикалами – нестабільними молекулами, які організм виробляє в процесі життєдіяльності. Це важливо, оскільки пошкодження ДНК, спричинене вільними радикалами, може відігравати певну роль при аутоімунних захворюваннях, які пов’язані із запаленнями.

Поділись


Новини партнерів