Експерти розказали, який сніданок допоможе вам знизити артеріальний тиск

Відомо, що зміни в харчуванні здатні допомогти вам контролювати артеріальний тиск. Якщо ви маєте схильність до високого кров’яного тиску і не вживаєте ніяких заходів, щоб його контролювати, це може стати причиною інфаркту або інсульту, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Дослідники з Американської асоціації серця виявили, що люди середнього віку, які вживають п’ять і більше порцій йогурту без наповнювача на тиждень, мають менший ризик зростання кров’яного тиску.

Йогурт був частиною дієти учасників від вісімнадцятирічного віку до того, як їм виповнилось тридцять. Регулярне вживання йогурту зменшувало ризик розвитку гіпертонії на 20%. Однак, це не означає, що йогурт вам не допоможе, якщо ви вже досягли тридцятирічного віку.

Ви можете ввести у свій щоденний раціон порцію йогурту з ягодами або бананом. Такі ягоди, як полуниця та чорниця містять антоціани. Дослідження, опубліковане в  журналі Clinical Nutrition, включало дані 34 000 людей, що страждають на гіпертонію. Воно показало, що ті учасники, які їли чорницю та полуницю, знизили свій артеріальний тиск на 8%.

Банани відомі високим вмістом калію, мінералу, що відіграє в боротьбі з гіпертонією важливу роль. За даними Американської асоціації серця, калій зменшує шкідливий вплив солі на організм, яка, серед іншого, сприяє зростанню кров’яного тиску.

У дослідженні, опублікованому в науковому журналі BMC Medicine, було доведено, що темний шоколад теж знижує показники артеріального тиску. Науковці провели аналіз 15 експериментів, в яких порівнювали вплив шоколаду з великим вмістом какао та плацебо на тиск учасників, які страждають на гіпертонію. Всі експерименти підтвердили ефективність шоколаду.

Ще одним популярним продуктом для сніданку, що може допомогти вам знизити артеріальний тиск, є вівсянка. Вівсянка містить тип клітковини, який зветься бета-глюкан. Системний огляд 28 досліджень, який провели вчені з Лундського університету, показав, що збільшення споживання бета-глюканової клітковини сприяє зниженню артеріального тиску.

Тож, якщо ви хочете приготувати смачний та поживний сніданок, який до того ж допоможе вам знизити артеріальний тиск, зваріть вівсянки, додайте до неї йогурт, ягоди, банан та присипте все це невеликою кількістю темного шоколаду.

Поділись


Новини партнерів