Названо недорогий продукт, який здатен полегшити біль при артриті

Артрит може викликати сильний біль у суглобах, який унеможливлює виконання щоденних завдань та впливає на звичайне життя людини. Однак, певні зміни в харчуванні та способі життя здатні зменшити прояви артриту, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Однією зі здорових звичок, які можуть знизити ризик появи болю у суглобах, є щоденне вживання апельсинів. Апельсини – це доступне джерело вітаміну С, який має велике значення для людей, що страждають на артрит. За даними Фонду артриту, вітамін С має протизапальні властивості. Саме запалення є основною причиною артриту та болю у суглобах.

Хоча не існує дієти, яка могла б вилікувати артрит, додавання до раціону продуктів, що мають протизапальні властивості, може виявитись корисним для полегшення його симптомів. Цитрусові, такі як апельсини, лимони та грейпфрути, багаті на вітамін С. Дослідження показали, що достатня кількість вітаміну С здатна запобігти розвитку артриту та підтримувати суглоби при остеоартрозі.

Також ви можете зменшити прояви артриту, вживаючи броколі, як стверджує Фонд артриту. Броколі містить низку вітамінів і сполук, які можуть зменшити біль при артриті. Наприклад, вона багата на вітаміни К та С, а також сполукою, що називається сульфорафан. Остання може уповільнити прогресування остеоартриту. Крім того, броколі містить багато кальцію, який допомагає зміцнити кістки хворим на артрит.

Існує багато видів артриту, але найпоширенішими є остеоартрит та ревматоїдний артрит. Остеоартрит виникає при руйнуванні суглобового хряща, тоді як ревматоїдний артрит – це аутоімунне захворювання. Ознаками артриту є біль і набрякання суглобів, а також скутість у рухах. Якщо ви помітили в себе такі симптоми, зверніться до медиків.

Поділись


Новини партнерів