Названо несподіваний продукт, який може подовжити життя

Поки вчені не знайшли еліксир молодості, єдиним способом подовжите життя є догляд за своїм здоров’ям. Дослідження також допомагають визначити типи продуктів, які можуть подовжувати життя людини, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Департамент охорони здоров’я та соціальних служб у США зібрав безліч інформації. Вони переглянули дані  416104 чоловіків і жінок за 16-річний період, щоб з’ясувати, чи існує зв’язок між вибором джерел білка та смертністю. Протягом усього дослідження було зафіксовано 78 000 смертей. Результати дослідження показали, що більше споживання рослинного білка корелює з меншою смертністю.

Основними харчовими джерелами рослинного білка були хліб, крупи, макарони, горіхи, боби та бобові.

Крім того, споживання рослинного білка – особливо хліба, який, як традиційно вважається нездоровим – призвело до зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Федерація пекарів зазначила, що хліб – це джерело білка з низьким вмістом жиру, який необхідний організму для росту та відновлення тканин. Крім того, хліб з непросіяного борошна є важливим джерелом харчових волокон, що підтримують здоров’я травної системи та допомагають контролювати рівень цукру та холестерину в крові.

Більше того, харчові волокна забезпечують довге відчуття ситості, що дозволяє уникнути нездорових перекусів. Також білий хліб містить кальцій, який необхідний для підтримки здоров’я кісток та зубів, залізо, яке бере участь у кровотворенні, тіамін та ніацин, які необхідні для здоров’я очей, шкіри та нігтів. Тому виключати хліб зі свого раціону не варто.

Поділись


Новини партнерів