4 корисні властивості лимонної води

Лимонна вода – це значно здоровіший напій, ніж фруктові соки та солодка газована вода. Разом з лимоном ви додаєте у напій кілька необхідних для організму поживних речовин, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Ось, що ви повинні знати про користь лимонної води:

Лимонна вода містить вітамін С. У одному середньому лимоні міститься близько 30 мг вітаміну С, що становить 33% від денної норми цього вітаміну для чоловіків (90 мг) і 40% денної норми для жінок (75 мг). Однак інші цитрусові місять ще більше вітаміну С, приміром у середньому апельсині його може бути до 70 мг, тож ви можете використати й інші різновиди цитрусових, щоб додати воді смаку та аромату.

Лимонна вода сприяє схудненню. Лимонна вода – здоровий і низькокалорійний замінник напоїв, що містять багато цукру. Якщо ви заміните на лимонну воду пакетовані соки та солодкі газовані напої, ви зменшите споживання калорій, що допомагає скинути вагу. Дослідження 2012 року, опубліковане в журналі Journal of Clinical Nutrition, виявило, що дорослі з ожирінням або зайвою вагою, які замінили інші ароматизовані напої на воду з лимоном, змогли за рік скинути 2-2,5% маси тіла без інших змін у харчуванні.

Лимонна вода запобігає утворенню каменів у нирках. Цитрати, які містяться у лимонній кислоті, зв’язуються з кальцієм у сечі і не дозволяють йому відкладатись у нирках, утворюючи камені. Дослідження 2014 року показало, що вживання чотирьох лимонів з двома літрами води щодня суттєво збільшує кількість цитратів у сечі.

Лимонна вода освіжає дихання.  Лимонна кислота, що міститься в лимонах, має також антибактеріальну дію. Вона може знищити бактерії в ротовій порожнині, які є причиною неприємного запаху. Однак, не захоплюйтесь – надлишок лимонної кислоти може спровокувати гастроезофагеальний рефлюкс.

Медики рекомендують вживати 4-6 столових ложок лимонного соку щодня, а також випивати одну-дві склянки лимонної води під час їжі та одну між приймами їжі. Не потрібно додавати лимон до кожної склянки води. Надлишок лимонної кислоти може призвести до пошкоджень зубної емалі.

Поділись


Новини партнерів