Який улюблений фрукт українців може допомогти знизити ризик хвороби Альцгеймера

Деменція – це загальна назва групи симптомів, пов’язаних з постійним зниженням функції мозку. Існують різні види деменції, однією з найпоширеніших є хвороба Альцгеймера, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Діагностування хвороби Альцгеймера на ранніх стадіях може допомогти уповільнити її прогресування. Також певні зміни у способі життя та раціоні можуть знизити ризик розвитку цієї хвороби у майбутньому.

Один з найпростіших способів знизити імовірність розвитку деменції – це додати до свого раціону яблука.

Річ у тім, що яблука багаті на флавоноїди. Флавоноїди – це група сполук, які містяться в більшості фруктів та овочів. Поки не зрозуміло, як саме флавоноїди допомагають знизити ризик деменції, однак люди, які вживають їх найбільше, значно рідше мають нейродегенеративні захворювання.

Яблука – це одне з найкращих та найдоступніших джерел флавоноїдів, хоча ви можете їх отримати, приміром, з цитрусових та бобових.

“Ми знаємо, що хвороба Альцгеймера пов’язана з низкою факторів, включаючи генетику, сімейний анамнез, старіння, фактори навколишнього середовища, стан здоров’я [зокрема, ожиріння та діабет], расу та стать”, – заявили дослідники з Кардіффського університету Елефтерія Кодосакі та Кіт Морріс. “Але кілька досліджень показали, що раціон, багатий на флавоноїди, може допомогти впоратися з деякими симптомами хвороби Альцгеймера та покращити когнітивні здібності”.

Вчені зазначили, що хоча незрозуміло, як саме флавоноїди допомагають запобігти деменції, очевидно, що тривале вживання продуктів, багатих на флавоноїди, пов’язане зі зменшенням ризику розвитку деменції у дорослих. Однак, вони додають, що лікувати деменцію флавоноїди не здатні, а також неможливо запобігти деменції тільки за допомогою їх споживання. Потрібно також регулярно займатись фізичними вправами (не менш, ніж 150 хв на тиждень), та дотримуватись збалансованого раціону.

Поділись


Новини партнерів