Експерти розповіли, як зелений чай впливає на здоров’я суглобів

Ревматоїдний артрит – це аутоімунне захворювання. Це означає, що імунна система людини атакує здорові клітини організму. При ревматоїдному артриті антитіла, які повинні захищати вас від бактерій та вірусів, намагаються знищити клітини оболонки суглобів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Це призводить до того, що синовіальна оболонка суглоба запалюється, виділяючи хімічні речовини, які можуть руйнувати хрящі та кістки. Ви не можете обернути цей процес, однак можете зменшити його вплив.

Допомогти у цьому можуть продукти, які відомі своїми протизапальними властивостями. Одним з таких продуктів є зелений чай. За даними Фонду артриту, зелений чай багатий поліфенолами – рослинними сполуками, які мають сильну протизапальну дію.

Інші види чаю теж містять поліфеноли, але саме в зеленому чаї їх міститься найбільше. Основним поліфенолом у ньому є епігалокатехін 3-галат, який має в 100 разів потужніші антиоксидантні властивості, ніж вітамін Е та С. Антиоксидантами називають сполуки, які борються зі шкідливою дією вільних радикалів. Вважається, що вільні радикали відіграють певну роль у виникненні запалення при ревматоїдному артриті.

Фонд артриту провів дослідження, яке показало, що епігалокатехін 3-галат може використовуватись для збереження здоров’я хрящів та кісток. Дослідження, проводилось на мишачій моделі. За його результатами, ця сполука допомогла зменшити запалення і набряк щиколотки при ревматоїдному артриті.

Автори дослідження також заявили, що інші методи лікування ревматоїдного артриту можуть в довгостроковій перспективі завдати шкоди імунній системі.

Крім здорової дієти, медики радять регулярно виконувати фізичні вправи, щоб зберегти рухливість суглобів та зміцнити м’язи. До того ж фізичні вправи допомагають схуднути та знизити навантаження на суглоби.

Поділись


Новини партнерів