Названо поширений симптом, який може свідчити про надзвичайно високий кров’яний тиск

Високий артеріальний тиск, також відомий як гіпертонія, створює додаткове навантаження на судини та внутрішні органи. Важливо виявити підвищений тиск якомога раніше, оскільки він може призвести до серйозних ускладнень, включаючи інфаркти та інсульти, які можуть бути смертельними, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Високий кров’яний тиск важко діагностувати, оскільки він довгий час ніяк не проявляється, але певні ознаки все ж можуть його виказати. Приміром, скоріш за все у вас недіагностована гіпертонія, якщо у вас регулярно бувають носові кровотечі.

Причиною носових кровотеч зазвичай є пошкодження судин у внутрішній частині носа. При підвищеному артеріальному тиску дрібні судини пошкоджуються доволі часто, тому, якщо ви регулярно стикаєтесь з носовими кровотечами, вам слід щоденно вимірювати тиск і фіксувати ці показники, щоб побачити динаміку.

Найкращий спосіб дізнатися, чи підвищений у вас кров’яний тиск – це регулярно проходити огляди. Довгий час гіпертонія може не викликати жодних симптомів, але коли артеріальний тиск стає екстремально високим, може з’явитись головний біль, сильна втома, сліди крові в сечі і вже згадані кровотечі з носа.

Якщо у вас є будь-які з цих симптомів, зверніться до медиків, особливо якщо їх декілька.

Звісно, носові кровотечі не обов’язково є ознакою гіпертонії. Вони можуть бути спричинені ударом і навіть пересиханням слизової оболонки носа. Однак, імовірність того, що носову кровотечу спричинила саме гіпертонія, зростає, якщо ви маєте ще один або кілька її поширених симптомів.

Поділись


Новини партнерів