5 доступних продуктів, які допомагають контролювати рівень глюкози в крові

Наш організм – це складна система, яка потребує постійного догляду і турботи.  Нестача або надлишок поживних речовин у раціоні може викликати їх дисбаланс в організмі і порушити його роботу. Діабет – це стан, при я якому виникає надлишок  глюкози в крові, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Коли рівень глюкози в крові людини перевищує норму, виникає гіперглікемія.Фахівці попереджають, що коли рівень цукру в крові тривалий час залишається високим, зростає небезпека діабетичного кетоацидозу. А відсутність лікування при діабеті може навіть стати причиною глікемічної коми.

Тому, підбираючи продукти харчування, необхідно уникати надлишку простих вуглеводів. Їжа з низьким глікемічним індексом (до 55) ідеально підходить для хворих на діабет, оскільки вони не можуть різко підняти рівень глюкози в організмі. Процес перетравлювання та засвоєння поживних речовин з таких продуктів також проходить повільніше. Ось 5 продуктів, які можуть допомогти вам контролювати рівень цукру в крові:

Горіхи. Це одне з найкращих джерел клітковини, білків, корисних жирних кислот, тощо. Це робить горіхи ідеальною закускою для людей, які страждають на цукровий діабет. Найнижчий глікемічний індекс серед горіхів мають арахіс (14) та кешью (22).

Продукти з цільного зерна. Цільнозернові продукти містять велику кількість клітковини, поживних речовин та фітохімікатів. Вони ефективно знижують рівень глюкози в крові. Глікемічний індекс цільнозернових макаронів складає 42, а цільнозернового хліба – 51.

Йогурт. Йогурт має відносно низький глікемічний індекс (до 50). Мова, звісно, йде про несолодкий йогурт без наповнювача. Тому йогурти без підсолоджувачів і ароматизаторів ідеально підходять для щоденного вживання людьми, які страждають на діабет.

Часник. Часник сприяє зниженню рівня цукру в крові, а також покращує секрецію інсуліну та підвищує чутливість організму до його дії.

Яйця. Яйця мають нульовий глікемічний індекс. Натомість вони містять величезну кількість білків, що робить їх дуже ситними. Завдяки цьому яйця зменшують потяг до їжі і допомагають скоротити споживання вуглеводів.

Поділись


Новини партнерів