4 природні засоби для зміцнення нігтів

Ви колись замислювались, у чому секрет гарних та здорових нігтів? Якщо ви думаєте, що в регулярному відвідуванні майстра з манікюру, то ви праві лише частково. Насправді існують способи зміцнити нігті за допомогою природних та недорогих засобів. Деякі з них можуть бути у вас вдома прямо зараз, пише Жіночий світ.

Ось 4 натуральні засоби, які допоможуть вам оздоровити нігті та позбутися їх ламкості:

Оливкова олія. Оливкова олія відома своїми зволожуючими властивостями. Вона живить кутикулу та глибоко зволожує нігтьову пластину, надаючи їй блиску. Вам потрібно просто підігріти трохи оливкової олії і занурити в неї пальці на 15 хв. Потім витріть їх чистим рушником. Цю процедуру потрібно проводити щодня.

Часник. Часник зміцнює нігті і запобігає їх ламкості. Використовувати його можна двома способами – або розрізати його на дві половинки і натирати нігті місцем зрізу, або ж вичавити з часнику сік і натирати нігті безпосередньо ним.

Лимонний сік. Лимон не тільки зміцнює нігті, а і запобігає їхньому пожовтінню. Все, що вам потрібно, це змішати чайну ложку харчової соди та столову ложку лимонного соку у невеликій мисці. Додайте до суміші трохи води і помістить у неї нігті. Тримайте їх там близько 10 хвилин. Повторюйте це щодня.

Читайте також: Чому не можна обдирати лак з нігтів

Трояндова вода. Трояндова вода – це один з найдавніших косметичних засобів, який має антисептичні, антибактеріальні і антиоксидантні властивості. Її використовують для догляду за шкірою, волоссям та нігтями. Вона допомагає очистити нігті, живить та зволожує нігтьову пластину.

Поділись


Новини партнерів