Названо найкращі продукти для людей з гіпертонією

Експерти з лікувального харчування розповіли, які продукти сприяють поліпшенню самопочуття у людей, які страждають від гіпертонії. Одними з найважливіших для стабілізації артеріального тиску, за їхніми словами, є продукти, що містять багато калію і магнію.

Складаючи повсякденну дієту для пацієнтів з підвищеним тиском, лікарі відзначають, що пацієнти повинні знати, що їм корисно їсти, і від чого слід відмовлятися без жодного жалю.

Вважається, що гіпертоніки не повинні їсти сіль. Насправді повністю відрікатися від солі не потрібно, розповіла дієтолог Галина Медведєва. Вона зазначила, що з’їдати до шести грамів солі в день для людей з гіпертонією безпечно. Наприклад, можна їсти оселедець, вважає лікар. Однак вживати її слід дозовано і попередньо вимочивши в воді.

Оскільки ліки від підвищеного тиску знижують рівень калію і кальцію в організмі, важливо вживати в їжу продукти які містять ці елементи. Кращі джерела калію – це запечена в шкірці картопля, курага, абрикоси. Ідеальні постачальники кальцію – сир, риба.

Крім цього людям з гіпертонією експерти рекомендують для харчування продукти, що містять ліпотропні речовини (холін, метіонін). Тому важливо вживати цільнозернові вироби, а також багато овочів і фруктів.

Продукти з магнієм і насичені йодом морепродукти теж повинні бути на столі у гіпертоніків. Людям з підвищеним тиском медики порадили обов’язково включити в меню родзинки, банани, персики, а також вівсяну кашу, гречану кашу, морську капусту.
Джерело

Поділись


Новини партнерів