Ось чому ви повинні додати до свого раціону ягоди

Літо – це час насолоджувати фруктами та ягодами, які допомагають насититись та освіжитись. Але крім цього, вони мають також багато корисних властивостей, пише Жіночий світ з посиланням на Нealth shots.

Ягоди можна їсти як окрему страву, класти їх в коктейлі, десерти та м’ясні страви. І якщо самого тільки чудового смаку для вас недостатньо, щоб включити їх у свій раціон, ось, що каже про користь ягід наука:

Ягоди містять велику кількість поживних речовин. Цілком можливо, що деяких з речовин, які містять ягоди, у вашому звичайному раціоні не вистачає, але в літній сезон ви можете відновити їх запаси. Ягоди надзвичайно багаті на вітамін С, вітамін К1, марганець, кадмій, мідь, клітковину та фолати.

Вони зміцнюють здоров’я серця. Дослідження 2014 року показало, що ожина та полуниця сприяють зниженню рівня “поганого” холестерину, який блокує судини та збільшує ризик серцевих хвороб.

Ягоди допомагають схуднути. Ягоди містять дуже небагато калорій. В 100 г полуниці лише 32 калорії, ожини – 43, а малини – 52. При цьому ягоди містять багато клітковини та води. Доведено, що ягоди сприяють підсиленню метаболізму, що допомагає запобігти ожирінню.

Ягоди допомагають регулювати рівень глюкози в крові.  Згідно дослідження, опублікованого в Journal of Nutrition, ягоди запобігають підвищенню рівня цукру в крові, особливо після вживання в їжу продуктів з високим вмістом вуглеводів. Також ягоди підвищують чутливість до дії інсуліну.

Ягоди зміцнюють імунітет людини. Ягоди містять антиоксиданти, такі як антоціани, альгінова кислота та резвератрол. Вони борються з оксилювальним стресом та сприяють росту клітин, в тому числі й імунної системи. Доведено, що антиоксиданти зменшують ризик розвитку деяких форм раку, як рак грудей, ротової порожнини, печінки та товстої кишки. Також антиоксиданти мають протизапальну дію.

Ягоди покращують здоров’я шкіри. Антиоксиданти також захищають шкіру від дії вільних радикалів. Саме дія вільних радикалів часто призводить до передчасного старіння шкіри, появи пігментних плям та дрібних зморшок. А дослідження, опубліковане в журналі Experimental Dermatology, виявило, що альгінова кислота, яка міститься в більшості ягід, захищає шкіру від шкоди, заподіяної УФ випромінюванням та блокує вироблення ферменту, що руйнує колаген.

Поділись


Новини партнерів