Експерти розповіли, як правильно мити фрукти та овочі і навіщо це потрібно

Ще до пандемії було відомо, що овочі та фрукти, які ви щойно принесли з супермаркету, їсти не можна. Однак, після того, як людство зіткнулось з COVID-19, питання безпечності продуктів значно загострилось, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось кілька причин ретельно мити фрукти та овочі перед вживанням:

  • Бактерії розмножуються у вологих місцях, якими, переважно є склади супермаркетів та ринків
  • Ви не можете бути впевнені, що овочі та фрукти транспортуються та зберігаються з дотриманням усіх гігієнічних норм
  • Ви не можете знати, чи не хворіє хтось із працівників чи покупців супермаркету, які контактували вашими продуктами, на COVID-19 і чи не залишив він на них заражені краплі.

З огляду на це, органи, що відповідають за безпеку харчових продуктів у різних країнах, наприклад Управління з безпеки та стандартизації продуктів харчування Індії, видали рекомендації щодо правильного миття фруктів та овочів.

В першу чергу вийміть продукти з пакету та утилізуйте його. Не зберігайте продукти в магазинному пакеті та не кладіть його у холодильник – він може забруднити інші продукти.

Мийте продукти так само ретельно, як і руки, просто потримати їх під краном кілька секунд недостатньо.

Для миття фруктів та овочів використовуйте лише чисту воду. Не намагайтесь очищувати їх за допомогою серветок, дезінфікуючих засобів або мила.

Після того, як ви вимили овочі чи фрукти, зберігайте їх при правильній температурі. Не залишайте їх просто лежати на кухні у спеці, перенесіть їх в комору чи холодильник.

Також фахівці нагадують, що після повернення з громадських місць, таких як ринки та супермаркети, краще роззуватись біля порогу, мити руки не менш, ніж 20 секунд, одразу перевдягнутись в чистий одяг, обробити антисептиком упаковки фасованих продуктів та очистити поверхні, на яких ви розкладали покупки.

Поділись


Новини партнерів