Кардіолог назвав найкорисніший для організму вітамін

Кардіолог назвав найкорисніший для організму вітамін

Лікарі всього світу дружно стверджують, що велику роль зараз відіграє профілактика захворювань серця і судин. Саме від цих патологій найбільша смертність. Кардіолог і терапевт Ірина Мурадян пояснила, який вітамін відіграє важливу роль для того, щоб не запускати ці захворювання.

Фахівець радить спостерігати за вмістом в організмі вітаміну D. Дослідження, проведені італійськими вченими в період з 2007 по 2013 роки, виявили взаємозв’язок низьких показників цієї речовини з підвищеним ризиком розвитку артеріальної гіпертонії.

“Дефіцит вітаміну D розглядається як додатковий некласичний фактор ризику серцево-судинних захворювань. І може бути одним з компонентів комплексного підходу при профілактиці і лікуванні гіпертензії”, – стверджує кардіолог на порталі Medical Note.

Нормальним показником для нас вважається 30-60 нг/мл. Нестача вітаміну D фіксується при утриманні від 20 до 30 нг/мл, а нижче 20 – вже дефіцит, який необхідно заповнювати під наглядом лікаря і контролем показника крові.

Варто зауважити, що найкращим джерелом вітаміну D є сонячне світло. Під дією ультрафіолету в шкірному покриві починає утворюватися необхідна нам речовина. Тому не слід упускати можливість отримати такий важливий для серця і судин вітамін природним шляхом. При цьому слід мати на увазі, що не можна доводити до сонячних опіків. Засмагати слід дозовано, найкраще в період, коли сонце менш активне – вранці або ввечері.

Поділись


Новини партнерів