Дієтолог назвала зелень, яка здатна омолоджувати і захищати від раку

шпинат

За словами лікаря-дієтолога Анни Єлькіної, щоденне вживання зелені здатне омолоджувати організм, захищати від виникнення ракових пухлин. Також зелень володіє іншими перевагами для здоров’я.

Дієтолог назвала види зелені, які на її думку слід їсти щодня, щоб поліпшити показники здоров’я.

«У раціон обов’язково потрібно включити шпинат, петрушку, базилік, селеру, руколу, кале, броколі і м’яту. Якщо вживати їх у великій кількості, вони сприяють омолодженню організму, захищають від раку», – розповіла фахівець.

Корисні властивості рослинних продуктів, пояснила Єлькіна, обумовлені великою кількістю кальцію, магнію, заліза, калію, фосфору, цинку, вітамінів A, C, E, K. Вживання щодня склянки листової зелені дає ефект омолодження мозку, запобігає віковому зниженню розумової активності.

Особливу користь зелень приносить шлунково-кишковому тракту, повідомила лікар-дієтолог. Велика кількість клітковини, що міститься в ній,  регулює роботу травної системи, сприяє контролю ваги, оздоровлює мікрофлору кишечника.

Крім цього, різні види зелені багаті вітаміном K1, важливим для захисту кісток від розвитку остеопорозу, який боровся з запальними процесами в організмі.

«В зелені містяться також вітамін B і фолат, які позитивно впливають на стан серця», – додала дієтолог.

Поділись


Новини партнерів