6 продуктів, які потрібно включити до свого раціону, щоб схуднути

Протягом тривалого часу ожиріння та зайва вага вважалися проблемою тільки високорозвинених країн. Тепер же стало зрозуміло, що з ними може зіткнутися будь-хто. Світ зараз переживає епідемію ожиріння, яке може стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям в довгостроковій перспективі, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу, гіпертонію та гормональні порушення, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Не можна заперечувати той факт, що вага сильно залежить від харчування та фізичної активності. Дослідження 2014 року показало, що найкращий спосіб схуднути та підтримувати здорову вагу – це вживати продукти з низькою калорійністю та високою поживною цінністю. Звісно, це не відміняє контроль розміру порцій. Ось список продуктів, які потрібно включити в раціон, якщо ви хочете схуднути:

Зелені листові овочі. Всі овочі мають низьку калорійність та містять багато поживних речовин, але зелені листові овочі – це просто скарбниця вітамінів, мінералів та антиоксидантів. А завдяки значному вмісту клітковини, листова зелень робить страви ситними і на довго пригнічує відчуття голоду.

Яйця. Існують суперечності щодо користі яєчного жовтка, оскільки він містить холестерин, але також він є джерелом вітамінів, мінералів та життєво важливих біоактивних сполук. З білка ви можете отримати протеїни, які необхідні для побудови м’язів. Тому якщо ви хочете схуднути, включіть до раціону цілі яйця.

Яблучний оцет. Цей продукт часто використовують для того, щоб пришвидшити метаболізм, а також покращити загальне здоров’я. Яблучний оцет багатий на вітамін С, що має потужні антиоксидантні властивості, а також він може регулювати рівень глюкози та холестерину в крові.

Горіхи та насіння. Всі види горіхів та насіння містять величезну кількість вітамінів, мінералів, здорових жирів, клітковини, білків та антиоксидантів. Це надзвичайно ситні та поживні закуски, які допоможуть вгамувати апетит, щоб уникнути переїдання. Включіть у свій щоденний раціон волоські горіхи, мигдаль, арахіс, кунжут, гарбузове насіння, насіння чіа тощо.

Продукти з цільного зерна. Цільнозернові продукти містять клітковину, рослинні білки, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Завдяки високому вмісту клітковини, вони покращують виведення відходів з організму, а також дають довге відчуття ситості, що сильно полегшує схуднення.

Фрукти. Всі свіжі фрукти містять клітковину, вітаміни та антиоксиданти. Щоб збільшити частку вітамінів та мінералів у своєму раціоні, потрібно споживати більше бананів, яблук, грейпфрутів, ягід, тощо. Однак, не намагайтесь замінити свіжі фрукти на фруктові соки, особливо пакетовані. Вони не містять клітковини, натомість в них є величезна кількість цукру.

Поділись


Новини партнерів