Що станеться з організмом, якщо щодня пити алкоголь

В теплі літні місяці немає нічого кращого за ароматний шашлик та келих холодного пива або червоного вина. Але який би напій ви не обрали, якщо ви випиватимете кілька порцій алкоголю протягом дня, особливо в літню спеку, це, безумовно, позначиться на вашому організмі, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Ось, що трапиться з вашим організмом, якщо ви будете щодня вживати алкоголь:

Помірне вживання алкоголь визначається, як один напій на день для жінок та два – для чоловіків. Один напій – це 350 мл пива, 150 мл вина або 45 мл міцного алкоголю. Якщо ви щодня перевищуєте ці норми, зростає ризик виникнення певних форм раку, зокрема раку молочної залози, товстої кишки, стравоходу, печінки та горла.

Також, у людей, які регулярно вживають по кілька алкогольних напоїв щодня, сильно зростає ризик виникнення гіпертонії, серцевої недостатності та інсульту.

Якщо ви помітили, що за літо набрали кілька кілограмів, то причиною можуть бути ваші улюблені коктейлі. Два або три коктейлі можуть містити до 1000 додаткових калорій, але при цьому вони не мають жодної поживної цінності. Тому не варто захоплюватись коктейлями, якщо ви стежите за своєю вагою.

Доведено, що вживання алкоголю погіршує якість сну, тому, якщо ви вип’єте ввечері кілька алкогольних напоїв, то зранку можете почуватись втомленими та розбитими. Також ви можете прокинутись посеред ночі і до ранку більше не заснути, що, зрозуміло, не надто добре.

Якщо ви вживаєте алкоголь протягом дня, то не так швидко відчуєте наслідки, як тоді, коли ви випиваєте значну кількість алкоголю ввечері. Перш за все, це пов’язано з тим, що вдень алкоголь зазвичай поєднують із їжею. Але навіть за таких умов печінка задатна переробити не більше однієї порції алкоголю на годину. Якщо перевищити цю норму, ви ризикуєте отримати похмілля.

Вживання алкогольних напоїв може зняти психологічні “гальма”, що збільшує ймовірність ризикованої поведінки. Це може призвести до прийняття хибних рішень (скажімо, сісти за кермо напідпитку).

Але в той же час, алкоголь може принести певну користь. Флавоноїди, які містяться в червоному вині, можуть запобігти небажаним реакціям шкіри на сонячне світло. Та це не означає, що келих вина позбавляє необхідності використовувати сонцезахисний крем.

Поділись


Новини партнерів