Лікар-ендокринолог повідомила про першу ознаку цукрового діабету

Лікар-ендокринолог, кандидат медичних наук, асистент кафедри ендокринології № 1 Першого МГМУ імені Сеченова Надія Максимова сказала, що насторожити має стан, при якому рівень глюкози в крові вище норми, але ще не досить високий, щоб діагностувати цукровий діабет. Поки це тільки преддіабет. Але шанси отримати небезпечне для життя захворювання при цьому великі, якщо вчасно не змінити дієту і спосіб життя.

«Кожна шоста дитина народжена від матері, яка під час вагітності мала високу глюкозу. І в 84% випадків підвищення рівня глюкози було асоційоване з діабетом», – сказала лікар.

Вона зазначила, що зайва вага і низький рівень фізичної активності відносяться до основних факторів розвитку цукрового діабету, не рахуючи спадковість.

Спеціаліст підкреслила, що для захисту від хвороби необов’язково регулярно відвідувати фітнес-клуб – достатньо помірних навантажень 2,5 години в тиждень. Наприклад, можна пробігтися по магазинах, а не прокотитися на автомобілі, або погуляти на свіжому повітрі.

Лікар попередила, що до чинників ризику діабету також відносяться підвищений рівень холестерину і артеріальна гіпертензія.

Поділись


Новини партнерів