Експерти розповіли, чи допомагає чорний чай схуднути

Чай – один з найпопулярніших напоїв у світі. Він на стільки поширений, що багато людей просто не уявляють свій день без нього, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Чашка гарячого чаю може зарядити нас енергією в будь-який час дня. Більшість людей додає до чаю молоко та цукор, однак вважається, що вони знижують його харчову цінність. Тому люди, які дотримуються здорового харчування, п’ють чорний та зелений чай без добавок.

Чорний чай має величезну кількість прихильників по всьому світу не тільки завдяки приємному смаку та виразному аромату, а і завдяки корисним для здоров’я властивостям. Кофеїн у чорному чаї допомагає нам прокинутись і залишатись енергійними. Також він містить велику кількість антиоксидантів, які звуться поліфенолами. Вони покращують травлення та стимулюють обмін речовин. Вважається, що вони сприяють схудненню. Чи означає це, що чорний чай допомагає скинути вагу?

Дослідження, проведене в 2014 році, показало, що споживання чорного чаю тричі на день допомагає скинути більше ваги, ніж споживання інших напоїв з кофеїном. Але через пів року показники обох груп учасників урівнялись.

В 2017 році науковцями з Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі було проведено ще одне дослідження на мишах. Воно показало, що за певних умов чорний чай може сприяти схудненню, але для цього потрібно випивати не менш, ніж 6 чашок на день, що не бажано робити через високий вміст кофеїну.

З цих та інших досліджень експерти зробили висновок, що чорний чай без цукру може бути корисним доповненням до збалансованої дієти, але не продуктом для схуднення.

Поділись


Новини партнерів