Медики назвали продукти, які відновлять здоров’я після пневмонії

Медики назвали продукти, які допоможуть організму відновитися після перенесеної пневмонії. За їх словами, в раціоні щодня повинні бути білок, вітаміни і мінерали.

Що стосується білка, то потрібно звернути увагу не нежирне м’ясо з низьким вмістом холестерину, наприклад, індичку, курку, яловичину, пісну баранину, кролика. М’ясо потрібно не смажити, а тушкувати або запікати, причому без використання гострих приправ, так як після прийому антибіотиків шлунково-кишковий тракт потребує відновлення.

Обов’язково потрібно їсти морську рибу і морепродукти, так як вони є джерелом йоду, необхідного для здоров’я ендокринної системи, і жирних кислот.

Корисні овочеві супи і кисломолочні продукти. Не варто забувати про каші, адже в них містяться мікроелементи, які сприяють прискоренню перистальтики, нагадали медики. У раціон потрібно включати зелень, овочі і фрукти, краще сезонні.

Читайте також: Експерти назвали 7 продуктів, які природним чином очищають легені і зміцнюють імунітет

Обов’язково дотримуватися питного режиму, оскільки організму потрібно допомогти вивести накопичені за час хвороби токсини. Ранок потрібно починати зі склянки теплої води, а до обіду добре випити ще 3-4 склянки. Ближче до вечора пити потрібно менше, тобто свою норму води краще вжити до чотирьох годин дня, щоб не бігати вночі в туалет і не навантажувати сечовий міхур.

І, звичайно, потрібно відмовитися від фастфуду, жирного, копченого, а також від продуктів, зроблених з переробленого м’яса.

Поділись


Новини партнерів