Фахівці назвали олію, яка допомагає знизити рівень цукру в крові

Діабет другого типу може бути небезпечним для життя, якщо не контролювати рівень цукру в крові. Неправильні продукти харчування, напої і навіть харчові жири, можуть погіршити ситуацію. Фахівці прокоментували, які жири вони вважають найоптимальнішими для людей, які намагаються контролювати рівень цукру в крові, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Доктор Шикха Шарма рекомендує використовувати комбінацію рослинних олій. “Ви можете по черзі використовувати вершкове масло, топлене масло, оливкову, кунжутну, арахісову олію для різних страв. Важливіше те, використовуєте ви рафіновану олію, або ж нерафіновану чи олію холодного віджиму”.

На сайті Diabetes.co.uk сказано, що оливкова олія холодного віджиму сприяє зниженню рівня цукру та холестерину у крові краще, ніж інші види олій.

Дослідження, що провели вчені з Римського університету ла Сап’єнца, показало, що середземноморська дієта корисна для людей, що страждають на цукровий діабет. Результати цього дослідження підтверджують результати попередніх досліджень, які показали, що додаткове споживання оливкової олії холодного віджиму покращує секрецію інсуліну. Більше дослідників здивувало зниження рівня ЛПНЩ, або “поганого” інсуліну внаслідок вживання оливкової олії.

Ще одне дослідження, яке провели Національний інститут здоров’я та Національна медична бібліотека США, проаналізувало вплив споживання оливкової олії холодного віджиму на рівень глюкози у крові. Науковці зробили висновок, що раціон, багатий на оливкову олію та горіхи значно знижує рівень глюкози в плазмі крові та глікованого гемоглобіну. Також оливкову олію пов’язують зі зниженням ваги та покращенням ліпідного профілю.

В іншому дослідженні з Національним інститутом здоров’я Національної бібліотеки медицини США було проаналізовано використання оливкової олії для профілактики та лікування цукрового діабету 2 типу.

В дослідженні зазначено, що оливкова олія складається переважно з жирних кислот та біоактивних речовин, в залежності від методу екстракції.

“Ми провели метааналіз, щоб проілюструвати вплив цього продукту на діабет 2 типу, дослідивши зв’язок між оливковою олією та ризиком цукрового діабету та вплив споживання олії на лікування діабету”, – прокоментували дослідники. “Отримані дані допомагають зробити висновок, що оливкова олія допомагає і при профілактиці, і при лікуванні діабету 2 типу”.

Поділись


Новини партнерів