Що потрібно зробити, якщо у вас високий рівень цукру в крові

Люди, які страждають на цукровий діабет, відчувають стрес, коли рівень цукру у них в крові підвищується. Іноді вони можуть знати причину, з якої він підскочив – це шматок пирога, перед яким вони не змогли встояти, або споживання невеликих доз вуглеводів протягом всього дня. Однак, іноді рівень цукру може підвищитись через стрес чи через застуду. У рідкісних випадках постійно підвищений рівень цукру може означати, що ваші ліки більше не діють, тоді вам потрібно звернутись до свого лікаря, пише Жіночий світ з посилання на ETimes.

Якщо показник цукру в крові підвищився несподівано, варто перевірити його ще раз. Іноді пристрій може помилитись. Хвилюватись потрібно, якщо ви фіксуєте високий рівень цукру регулярно.

Ось, що потрібно зробити, якщо повторна перевірка підтвердила, що рівень цукру зависокий:

Робіть перевірки перед їжею та через дві години після їжі. Таким чином ви зможете зрозуміти, чи дійсно працюють ліки, які ви приймаєте, а також з’ясуєте, які продукти піднімають рівень цукру в крові найсильніше.

Складайте графік рівня цукру. Якщо одного ранку він буде дуже високим чи дуже низьким, це не страшно. Однак, якщо це стає тенденцією, варто вжити заходів.

Якщо ви помітили, що рівень цукру в крові вранці стабільно високий, спробуйте збільшити кількість фізичних навантажень та знизити споживання вуглеводів.

Також варто запам’ятовувати, що ви їли та пили минулої ночі. Якщо зранку у вас високий рівень цукру в крові, згадайте, можливо ввечері ви випили склянку соку, а зазвичай ви цього не робите.

Звісно, причиною підвищення рівня цукру може бути не тільки їжа. Високий рівень стресу чи тривожності теж можуть його спровокувати. Тому, якщо ви впевнені, що ніяких змін у харчуванні не було, але цукор однаково високий, можливо, вам слід відпочити.

Якщо ж ви стежите за харчуванням та контролюєте рівень стресу, але все одно регулярно фіксуєте підвищений рівень глюкози в крові, зверніться до лікаря.

Поділись


Новини партнерів