Як правильно приймати вітамін С

Вітамін С – це супер поживна речовина, яка допомагає зміцнити імунітет, зберегти здоров’я кісток та робить шкіру гарнішою. Також він пришвидшує одужання при різноманітних інфекціях та має антиоксидантні властивості. Однак, щоб отримати всі ці переваги, вітамін С потрібно вживати правильно, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Добова норма вітаміну С для дорослої людини складає 65-90 мг. Для людей, що мають хронічні хвороби та для жінок в період вагітності чи годування груддю рекомендована доза збільшується до 120 мг на добу.

Гарними джерелами вітаміну С є червоний перець, цитрусові, броколі та полуниця. Хоча більшість овочів та фруктів містять певну кількість вітаміну С, він може втрачатись під час термічної обробки. Тому, людям, які страждають від дефіциту вітаміну С, можуть знадобитись добавки.

Вітамін С допомагає боротися зі шкідливим впливом вільних радикалів, виводити з організму токсини та сприяє утворенню колагену. Він зміцнює імунітет та допомагає у боротьбі із вірусними інфекціями.

В той же час, вітамін С покращує засвоєння інших поживних речовин, наприклад фолатів, заліза, вітамінів В12, D та Е. Також він корисний для здоров’я серця і покращує приплив крові до мозку.

Хоча важливо отримувати всі необхідні вітаміни та мінерали, не всі вони засвоюються тілом однаково. Тому важливо звернути увагу на те, як ви їх вживаєте. Вітамін С водорозчинний, тому, якщо ви приймаєте його у вигляді добавок, варто робити це на голодний шлунок. В ідеалі їх потрібно пити зранку за 30-45 хвилин до їжі. Якщо ви плануєте приймати вітамін С пізніше, переконайтесь, що минуло достатньо часу після їжі. Або ж простежте, аби ви отримували достатню кількість цього вітаміну з продуктів харчування.

Також слід пам’ятати, що приймати кілька доз вітаміну С на день не має сенсу. Його надлишок дуже швидко виводиться організмом.

Тому, хоча прийом вітаміну С не пов’язаний з ризиком шкідливих побічних ефектів, варто приймати його у правильний час, щоб вітамін міг засвоїтись, та дотримуватись дозування, оскільки спроби організму вивести надлишок вітаміну С можуть призвести до діареї.

Поділись


Новини партнерів