Чи справді коричневий цукор корисніший за білий?

Шкідливий вплив білого цукру широко обговорюється в суспільстві. Відомо, що він може викликати цілий спектр проблем зі здоров’ям. Це призвело до того, що люди почали шукати, чим можна його замінити і багато хто звернув увагу на коричневий цукор, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Звісно, люди, які стежать за своєю вагою та хочуть вести здоровий спосіб життя, повинні замінити чимось білий цукор. Але чи підходить коричневий цукор для цього?

Дієтолог Тріпті Тадон каже: “Коричневий цукор – це менш оброблена форма білого цукру. Він містить більше поживних речовин, ніж білий, головним чином через патоку. Споживання коричневого цукру за короткий час забезпечить вас енергією. Оскільки коричневий цукор містить трохи менше калорій, він підійде людям, які хочуть зробити своє харчування більш здоровим. Однак, різниця в калорійності не настільки велика, щоб коричневий цукор допоміг тим, хто хоче схуднути. Також його не рекомендують вживати діабетикам”.

Коричневий цукор виготовляють шляхом змішування кристалів рафінованого цукру (95%) з тростинною патокою (5%). Таке поєднання забезпечує коричневому цукру його колір, вологість та м’якість. Коричневий цукор містить лише на 0,25 калорій менше, ніж білий цукор. Існує також більш світлий варіант коричневого цукру, що містить 3,5% тростинної патоки.

Оскільки єдине, чим коричневий цукор відрізняється від білого – це тонкий шар патоки на кожному кристалі, то він несе такі ж ризики для здоров’я. Тому коричневий цукор не допоможе вам схуднути.

Тож, якщо все зробити правильно, маркетингові трюки можуть зробити тенденцією дуже дивні речі. Не треба вважати коричневий цукор здоровим продуктом тільки тому, що він продається у відділі дієтичного харчування. Ваше рішення повинно базуватись на наукових доказах, а не на рекламі. Якщо солодощі не є частиною вашого щоденного раціону, то не важливо, міститимуть вони коричневий цукор чи білий. Ключ до успіху – в помірності. Якщо знати міру в споживанні цукру, то ви станете більш здоровими і навіть зможете схуднути.

Поділись


Новини партнерів