4 міфи про серцеву недостатність, у які вірять майже всі

Скільки ми насправді знаємо про хвороби серця? Наприклад, багато людей думають, що вони вражають тільки літніх людей, тоді як насправді від них можуть постраждати люди будь-якого віку. Таких міфів про захворювання серця існує дуже багато, особливо це стосується тривалих недуг, таких як серцева недостатність, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Щоб ви могли підтримувати здоров’я свого серця, такі міфи потрібно розвінчувати. За різними оцінками, на серцеву недостатність страждає від 1,5 до 2% населення. З усіх серцевих хвороб саме серцева недостатність найчастіше призводить до госпіталізацій та смертей.

Серцева недостатність виникає, коли серцевий м’яз зі структурних чи функціональних причин не може забезпечити належну циркуляцію крові, через що органи та тканини не можуть отримати достатньо кисню та поживних речовин. Вона загрожує людям будь-якого віку, статі, раси та професії, однак, багато людей вважають, що вони поза групою ризику і навіть не намагаються зрозуміти це захворювання. Ось кілька поширених міфів, про які ви повинні знати:

Серцева недостатність і серцевий напад – це одне й те саме.

Це один із найпоширеніших міфів про серцеву недостатність і, звичайно, він не має нічого спільного з реальністю. Серцевий напад і серцева недостатність – це два різних серцево-судинних захворювання з абсолютно різними причинами, лікуванням і навіть наслідками. Серцевий напад є одним з головних факторів ризику серцевої недостатності, оскільки в 1 з 4 людей, які перенесли інфаркт, з серцева недостатність розвивається протягом чотирьох років.

Серцева недостатність означає, що серце перестало функціонувати.

Якщо ви страждаєте на серцеву недостатність, це не означає, що ваше серце відмовить і перестане працювати. Це означає, що серцю доведеться працювати важче, ніж раніше. Правильне лікування та зміни у способі життя допомагають пацієнтам із серцевою недостатністю покращити якість життя.

Серцева недостатність загрожує лише літнім людям.

Хоча серцева недостатність і справді частіше зустрічається у людей, старших за 55 років, рівень захворюваності зростає і серед більш молодого населення. Науковці пов’язують це з неправильним харчуванням та нездоровим способом життя.

Серцева недостатність означає кінець нормального життя.

Хоча серцева недостатність постійно прогресує, її можна взяти під контроль своєчасною діагностикою, правильним лікуванням та зміною способу життя. Кардіологи заохочують пацієнтів із серцевою недостатністю залишатись активними та включити легкі фізичні вправи до свого звичного розпорядку дня. На ранніх стадіях та при правильно підібраному лікуванні життя людей із серцевою недостатністю практично не змінюється.

Також професор кардіології Сундіп Мішра рекомендує також дотримуватись здорового раціону, зменшити споживання солі та рідини, регулярно займатись фізичними вправами та підтримувати здорову масу тіла, уникати куріння та алкоголю і стежити за рівнем холестерину.

Поділись


Новини партнерів