7 багатих на залізо рослинних продуктів

Залізо – важливий мінерал, що потрібен організму для здійснення багатьох функцій. Наприклад, саме залізо відповідає за транспортування кисню гемоглобіном. Дефіцит заліза є однією з головних джерел анемії. Через нестачу заліза ваші клітини можуть недоотримувати кисень, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Якщо споживати достатню кількість заліза, можна підвищити рівень гемоглобіну, зміцнити імунітет, покращити концентрацію та якість сну. Ось кілька джерел заліза, які ви можете додати до свого раціону навіть у тому випадку, якщо дотримуєтесь вегетаріанської дієти:

Шпинат. Зелені листові овочі багаті на різні поживні речовини. Вони повинні бути частиною щоденного раціону кожної людини. Такі овочі, як шпинат здатні забезпечити вас залізом, магнієм, цинком, селеном та іншими поживними речовинами.

Бобові. Перш за все, бобові відомі як джерело рослинного білка та клітковини. Але вони містять також велику кількість вітамінів та мінералів, в тому числі й заліза. Тому, якщо ви хочете збільшити споживання білка та заліза, ви можете додати до свого раціону квасолю, нут, сочевицю, сою або горох.

Кіноа. Це насіння теж популярне в якості джерела білка для вегетаріанців, але в той же час 100 г кіноа забезпечить вам 2,8 мг заліза.

Буряк. Людям, які страждають на анемію, часто рекомендують додати до свого раціону буряк. Він є чудовим джерелом вітаміну C, марганцю, калію та заліза. Крім того, буряк допомагає знизити артеріальний тиск та сприяє покращенню здоров’я серця.

Гарбузове насіння. Це – одна з найпопулярніших закусок, що багаті на залізо. Гарбузове насіння також рекомендують діабетикам. Крім заліза, вони містить ще цинк, магній та вітамін К.

Тофу. Разом з бобовими та насінням кіноа, тофу вважається одним з найпопулярніших джерел білка для вегетаріанців. Також тофу допомагає схуднути та зміцнити здоров’я серця. А салат із тофу та шпинатом може принести подвійну користь для здоров’я, адже обидва ці продукти мають високий вміст заліза.

Броколі. Броколі вважається одним з найздоровіших овочів. При цьому вона відрізняється універсальністю, її можна приготувати багатьма способами. Крім заліза, броколі здатна забезпечити вас вітаміном С, клітковиною та рослинним білком. Також, броколі переважно складається з води, тому чудово підійде для тих, хто хоче схуднути.

Поділись


Новини партнерів