Чи можуть помідори викликати загострення псоріазу

Помідори – це надзвичайно здоровий та багатий на поживні речовини продукт. Він входить до багатьох страв від салатів до супів. Помідори містять вітаміни С та А, клітковину та рослинні білки, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Але в той же час про вплив помідорів на здоров’я склалося багато міфів. Наприклад, вважається, що він може призвести до утворення каменів у нирках через вміст оксалатів, або ж що вони здатні спричинити загострення псоріазу, оскільки належать до родини пасльонових.

Псоріаз – це аутоімунне захворювання, при якому нові клітини шкіри утворюються аномально швидко і у великій кількості. Це призводить до появи сухих та червоних ділянок, які виступають над поверхнею шкіри. Такі ділянки можуть свербіти, а в деяких випадках навіть тріскатись та кровоточити.

До родини пасльонових належать понад 3000 трав, овочів та фруктів. На наших кухнях можуть опинитись декілька рослин з родини пасльонових, зокрема помідори, картопля, баклажани, кайєнський перець.

Жодне дослідження не підтвердило, що помідори можуть призвести до загострення псоріазу. Помідори містять багато поживних речовин, які корисні для зору, серця та шкіри. Причин загострення псоріазу може бути безліч, але навряд чи це пов’язано із вживанням помідорів.

Хоча псоріаз – це хронічне аутоімунне захворювання, деякі звички справді можуть призвести до загострення цього стану. Це може бути паління, вживання алкоголю або контакт із зовнішніми подразниками. Високий рівень стресу і надмірна вага також є факторами ризику.

Поділись


Новини партнерів