Кому потрібно їсти інжир

Зараз все більше людей стикаються з розладами травлення. Цьому сприяють неправильне харчування, сидячий спосіб життя та навіть прийом деяких ліків. Щоб покращити травлення, лікарі рекомендують внести в раціон певні зміни, зокрема збільшити споживання клітковини. Наприклад, можна додати до свого щоденного раціону сушений інжир, це допоможе подолати такі проблеми із травленням, як запори, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Інжир – це м’який фрукт, який має ряд корисних для здоров’я властивостей. Зазвичай його вживають у сушеному вигляді, що також полегшує його зберігання, оскільки свіжий інжир надзвичайно швидко псується. Завдяки високому вмісту клітковини (на 100 г сушеного інжиру припадає майже 10 г клітковини) та вітаміну В6 інжир допомагає очистити кишечник та покращує його роботу загалом.

Якщо ви маєте проблеми з травленням, то можете відварити два плоди інжиру в молоці або воді, а потім випити цей напій та з’їсти сам інжир. Також, можна замочити інжир на ніч у воді і пити її протягом дня.

Окрім клітковини інжир містить також кальцій, магній, залізо та вітаміни групи В. Всі ці речовини допомагають зміцнити здоров’я в цілому, а також покращити стан волосся а шкіри. Крім того, інжир корисний для людей, які страждають на цукровий діабет.

Калій, який також міститься в інжирі, допомагає покращити стан серцево-судинної та нервової систем. А фермент під назвою фіцин допомагає попередити утворення тромбів та знизити рівень холестерину у крові. Через високий вміст заліза інжир рекомендують вживати вагітним жінкам та тим, хто страждає на анемію.

Поділись


Новини партнерів