Розвіяно поширений міф про діабет другого типу

Через пандемію коронавірусу ми стали забувати про захворювання та розлади, від яких страждають мільйони людей у всьому світі. Деякі з цих хвороб, скажімо діабет, можуть стати причиною серйозних ускладнень від COVID-19, тому ми повинні бути проінформовані про те, як зменшити ризик їх виникнення, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Перш за все, необхідно відкинути міфи, які склались довкола діабету. Наприклад, навіть тепер, коли діабет на стільки поширений і мало не кожний має знайомих діабетиків, люди продовжують вважати, що їжа, яка піднімає рівень цукру в крові, може спричинити діабет. Ось, що потрібно знати про причини діабету, щоб поширені міфи не змогли ввести вас в оману.

Діабет 2 типу виникає тоді, коли підшлункова залоза продовжує виробляти інсулін, але організм не може використовувати його через резистентність до його дії. Причинами ж виникнення діабету можуть бути ожиріння, метаболічний синдром, порушення обміну глюкози у клітинах та тканинах чи “поломка” бета-клітин, спричинена неправильною кількістю інсуліну.

Хоча продукти, які ви обираєте, можуть вплинути на ожиріння, яке є фактором ризику діабету 2 типу, безпосередньо його причиною вони стати не можуть. Ще один поширений міф – що ви маєте високі шанси захворіти на діабет, якщо їсте багато цукру. Знову ж таки, це збільшує ризик ожиріння, але прямого зв’язку між вживанням цукру та діабетом немає.

Тим не менш, якщо ви вже хворієте на діабет 2 типу, їжа, що призводить до різкого підвищення рівня цукру в крові, може бути для вас небезпечною. Вам краще уникати вживання цукерок, десертів, газованої води, пакетованих соків та інших продуктів з високим глікемічним індексом.

Також рівень цукру в крові потрібно постійно відстежувати, особливо якщо ви приймаєте ліки для його зниження. Комбінація обмеження споживання цукру з дією ліків може призвести до гіпоглікемії.

Поділись


Новини партнерів