Фахівець розповів, як вживання кави впливає на травлення

Кава – це напій, який наповнює нас енергією та сприяє схудненню (особливо якщо не додавати до неї молоко та цукор). А тепер з’ясувалось, що вона також позитивно впливає на травлення та здоров’я кишечника, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Згідно з повідомленням, опублікованим на сайті Інституту наукової інформації про каву, напій має потенційний захисний ефект від розладів травлення, жовчнокам’яної хвороби та панкреатиту. Доповідь під назвою «Кава та її вплив на травлення» написана професором Карло Ла Веккіа з Міланського університету.

“Вплив кави на травлення зараз досліджується. Дані вказують, що кава корисна при розладах травлення, таких як запор, а також може знижувати ризик хронічних захворювань печінки, безалкогольної жирової хвороби печінки, каменів у жовчному міхурі та панкреатиту” – прокоментував він.

Хоча механізм того, як кава може запобігти виникненню жовчнокам’яної хвороби, поки незрозумілий, було помічено, що збільшення рівня споживання кави корелює зі зниженням ризику захворювання.

Крім того, у доповіді висвітлюється вплив кави на процес травлення через підтримку здорової мікрофлори кишечника та стимуляцію його рухливості. Повідомляється, що рухливість кишечника зростає вже через 4 хвилини після того, як людина вип’є кави. Також у повідомленні йдеться про те, що кава стимулює вивільнення гастрину – гормону, який відповідає за секрецію шлункового соку. Однак тут кава різного ступеня обсмаження показала різні результати – темна кава виявилась найменш ефективною.

Поділись


Новини партнерів