Вчені з’ясували, як швидко сонячне світло знищує коронавірус

Провівши дослідження, вчені з США з’ясували, з якою швидкістю сонячне світло може знищити коронавірус нового типу. Їх відповідь: за 15 хвилин.

Робота вчених Міністерства внутрішньої безпеки США свідчить: сонячне світло є потужним руйнівником вірусних частинок SARS-CoV-2, зараження якими викликає «ковідне» захворювання (COVID-19). Фахівці експериментували з пластинами, що містять зразки коронавірусу, і які піддавалися впливу світла.

Вчені констатують: те, як швидко сонячне світло може знищувати коронавірус, залежить від географічної широти і часу дня.

«Сонячне світло значно знижує трансмісію вірусу через предмети, що знаходяться під прямими сонячними променями. Для прикладу, опівдні на сороковому градусі північної широти він майже повністю дезактивується за 15 хвилин навіть в сприятливому для нього середовищі», – така інформація наводиться в виданні ZME Science.

Якщо вірус знаходиться не під прямими і не яскравими сонячними променями, він теж втрачає свою здатність до зараження, але процес відбувається повільніше. Без їх впливу активність патогена не знижується, також з’ясували дослідники.

Відзначимо, що на зазначеній вченими широті розташовуються Іспанія, Португалія, Італія, Греція, Туреччина, Вірменія, Азербайджан, країни Центральної Азії, Китай, Японія, південні штати США. Ці регіони можуть розраховувати на те, що літня погода допоможе їм в боротьбі з новим коронавірусом.

Поділись


Новини партнерів