Холодильник чи комора: експерти визначились, як потрібно зберігати помідори

Помідори – одні з найпоширеніших продуктів харчування. Їх можна знайти майже на будь-якій кухні і вони входять до складу чи не кожної страви з овочів. Але питання полягає в тому, як їх правильно зберігати. Схоже, що команда дослідників з Геттінгенського університету в Німеччині зуміла розв’язати цю дилему, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

За їхніми словами, споживачі все частіше скаржаться на смакові якості свіжих помідорів. Тому вони дослідили вплив на смакові властивості та аромат помідорів двох способів зберігання – у холодильнику та при кімнатній температурі. Дослідження було опубліковано в журналі Frontiers in Plant Science.

Воно показало, що на смакові якості помідорів суттєво не вплинув жоден зі способів зберігання. Коли мова йде про смак та аромат, важливий сам сорт помідорів. Дослідження проводилось за допомогою смакового аналізатора, який визначав солодкість, кислотність та соковитість овочів.

У звіті сказано, що після збору помідори проходять обробку, після якої можуть зберігатись як за кімнатної температури, так і в холодильнику. Але смак та аромат помідорів погіршується з часом, тому краще їх довго не зберігати.

Таким чином, не важливо, зберігаєте ви помідори в холодильнику, чи в коморі. Головне – не купуйте їх у великій кількості, аби вони не зберігались надто довго і дійсно змогли краще розкрити смак ваших страв.

Поділись


Новини партнерів