Фахівці розповіли, яку несподівану користь може принести незбиране молоко

Протягом багатьох років експерти закликали дорослих відмовитись від вживання незбираного молока та сиру, щоб залишатись здоровими. Однак, нове дослідження показало, що воно може приносити користь, пише Жіночий світ з посиланням на WhatNews2day.

Дослідження показало, що дві порції молочних продуктів з незміненою жирністю на день допомагають знизити ризик метаболічного синдрому, високого артеріального тиску, ожиріння та пов’язаних із ними серцевих хвороб.

Дослідження поводили науковці з університету Макмастера в Канаді. Вони використали дані понад 140 000 людей з 21 країни світу, які збирали 9 років, а також проводили власне анкетування щодо харчування протягом одного року.

За одну порцію вважалось 244 г молока або йогурту, 15 г твердого сиру та 5 г вершкового масла.

У журналі BMJ, дослідники писали: “Більше споживання незбираної (але не знежиреної) молочної продукції було пов’язане з меншою поширеністю метаболічного синдрому”.

Автори звіту сподіваються, що їхні результати допоможуть у розробці глобальних ініціатив в області охорони здоров’я.

Авторка дослідження Баладжі Бхавадхаріні сказала: “Ми з’ясували, що споживання молочних продуктів, особливо продуктів з повною жирністю, було пов’язане з меншою поширеністю метаболічного синдрому і його окремих симптомів на початку спостережень та меншим ризиком розвитку гіпертонії та діабету у подальшому.

“Якщо наші результати підтвердяться більш масштабними та тривалими дослідженнями, збільшення споживання молочних продуктів може бути простим та недорогим способом профілактики метаболічного синдрому, гіпертонії, діабету та, в кінцевому рахунку, серцево-судинних захворювань у всьому світі”.

Поділись


Новини партнерів