Названо найбільш простий спосіб нормалізувати цукор в крові при діабеті 2 типу

Названо найбільш простий спосіб нормалізувати цукор в крові при діабеті 2 типу

Вирішити проблему зростаючого цукру в крові при діабеті 2 типу може допомогти дуже простий спосіб. Щоб нормалізувати його рівень, потрібно пити воду, стверджують вчені з Великобританії.

Діабет 2 типу впливає на виробництво гормону інсуліну, який допомагає організму контролювати надходження глюкози в його клітини. При цьому захворюванні інсулін не може працювати належним чином, і рівень цукру в крові продовжує зростати, провокуючи підшлункову синтезувати більше гормону. В результаті залоза виснажується, підвищується ризик її запалення, а також збільшується ймовірність інших асоційованих порушень – загальний збиток, що наноситься організму, може бути дуже значним.

Але фахівці констатують: те, що їсть і п’є людина, хвора на діабет 2 типу, може допомогти або зашкодити його стану. Вони назвали найпростіший спосіб нормалізувати цукор в крові при даному захворюванні – це вживання звичайної води.

«Вживання достатньої кількості води може допомогти зберегти рівень цукру в крові в здорових межах. Численні дослідження показують, що у діабетиків, які п’ють воду, знижений ризик постраждати від розвитку гіперглікемії», – наводиться думка експертів з Британської діабетичної асоціації (Diabetes UK) в виданні Express.

Медики пояснюють: тіло людей з діабетом вимагає більше рідини, коли в їх крові підвищується рівень глюкози. Така потреба пов’язана з тим, що нирки діабетиків активізують процес виведення надлишків цукру через сечу, і організм інтенсивно втрачає вологу. Пиття води в даному випадку вирішує відразу дві проблеми: по-перше, це захищає організм від зневоднення через більш активне сечовипускання, по-друге, допомагає вимивати більше глюкози.

«Оскільки сама вода не містить вуглеводів і калорій, вона не викликає відповідної реакції у вигляді підвищення рівнів цукру та інсуліну, – це найкращий напій для людей з діабетом», – резюмували експерти.

Поділись


Новини партнерів