Що треба їсти влітку, щоб схуднути та врятуватись від спеки

У спеку ми повинні випивати більше рідини, оскільки організм втрачає багато вологи разом з потом. Також, зміна температури повітря змушує нас шукати прохолоди. Тому не тільки напої, а і страви, які ви їсте повинні зволожувати та освіжати вас, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Літній сезон також може запропонувати нам безліч фруктів та овочів, які містять майже всі необхідні поживні речовини, допомагають підтримувати рівень вологи в організмі, але при цьому практично не містять калорій. Тому, якщо ви хочете скористатись приходом літа, щоб покращити фігуру та стан свого здоров’я, варто скористатись такими порадами:

Щодня вживайте фрукти і ягоди. Апельсини, ківі, банани, кавуни, полуниця, абрикоси та інші літні смаколики повинні бути частиною вашого щоденного раціону. Це здоровий перекус, який не дасть вам набрати зайвої ваги. Крім того, фрукти складаються переважно з води, тому їх вживання допомагає запобігти зневодненню.

Почніть готувати детокс-воду. Давно відомо, що підсолоджені газовані напої – це не найкорисніший спосіб освіжитись в спекотний день. Але існує чудова альтернатива для любителів солодких напоїв – додайте до чистої питної води улюблені фрукти та ягоди. В результаті ви отримаєте напій, який одночасно втамує спрагу та забезпечить вас вітамінами з фруктів.

Огірок повинен стати обов’язковим інгредієнтом літніх салатів. Він містить величезну кількість води та клітковини. Огірок допомагає очистити кишечник, сприяє схудненню і має охолоджувальний ефект.

Уникайте високооброблених закусок. Якщо ви зголодніли, а до вечері ще далеко, надайте перевагу свіжим фруктам, йогуртам та смузі з фруктів та овочів.

Частіше споживайте овочеві соки. Хоча в якості альтернативи газованим напоям з магазинів першими на думку спадають фруктові соки, вони містять досить велику кількість цукру. В овочевих соках його міститься куди менше, а всі вітаміни та мікроелементи, на які багаті фруктові соки, містяться і в овочевих.

Поділись


Новини партнерів