Британські медики знайшли ще один симптом COVID-19

Відколи в грудні минулого року зафіксували перший випадок інфікування новим коронавірусом, медики всього світу почали збирати всю можливу інформацію про нього. На даний момент у світі інфіковано майже 5 мільйонів людей. Спочатку ВООЗ та інші авторитетні організації включили до списку симптомів коронавірусної інфекції лихоманку, утруднене дихання та кашель. Пізніше до цього списку додалися втрата відчуття смаку та запаху, та інші менш поширені симптоми. Тепер cюди додався ще поколюючий біль у руках, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Згідно з повідомленням в Express.co.uk, деякі пацієнти з COVID-19 у Британії повідомляли про статичний поколюючий біль у руках, інші ж – про відчуття, схожі на ураження струмом. Одна пацієнтка повідомила, що поколювання у руках з’явилось раніше за інші ознаки коронавірусної інфекції.

За словами доктора Валіда Джавайда, директора з профілактики та контролю інфекцій у медичному комплексі Маунт-Сінай, що в Нью-Йорку, ці симптоми, ймовірно, викликані реакцією імунної системи на інфекцію.

“Наші імунні клітини активізуються, багато хімічних речовин вивільняється по всьому нашому тілу, і це може призвести до появи незвичайних відчуттів. Коли наша імунна відповідь посилюється, люди можуть відчувати, скажімо, поколювання. Я чув про подібні випадки у минулому з іншими хворобами”, – додав Джавайд.

Новий симптом, також відомий як парастезія, з більшою імовірністю може проявитись у людей з діабетом та іншими аутоімунними хворобами. Хоча не завжди вдається визначити точну причину появи поколювань, експерти схиляються до думки, що вони викликаються тиском на нерв або короткочасними порушеннями кровообігу.

Центри контролю та профілактики захворювань повідомляють, що до поширених симптомів COVID-19 належать:

  • Лихоманка
  • Задишка
  • Кашель
  • Біль у м’язах
  • Озноб
  • Біль у горлі
  • Втрата відчуття смаку та нюху

Крім того, існують більш рідкісні симптоми, наприклад нудота чи діарея. Тепер же медики зазначають, що відчуття поколювання у руках теж може бути ознакою інфекції.

Поділись


Новини партнерів