Фахівці розповіли, чому антисептик не можна залишати в автомобілі

Через пандемію COVID-19 увесь світ звик вживати заходів перестороги, коли ми добираємось до роботи чи купуємо їжу. Сюди відноситься носіння маски та використання дезінфікуючих засобів для рук в громадських місцях. Однак, фахівці не рекомендують залишати антисептики для рук в припаркованих під сонцем автомобілях, пише Жіночий світ з посиланням на Soyacincau.

“Діюча речовина, така як спирт, може випаровуватись при підвищенні температури і засіб втратить свою ефективність. Звісно, антисептик з недостатньою кількістю спирту – це все одно краще, ніж нічого, але ефективно продезінфікувати руки ви не зможете. Тому ми наполегливо рекомендуємо не залишати дезінфікуючий засіб у транспорті, а також не користуватись гарячим антисептиком, оскільки це може призвести до подразнень шкіри, дайте йому охолонути”, – сказав представник малазійської фамацевтичної компанії Argania.

Крім того, Центри контролю та профілактики захворювань попереджають, що спиртовмісні дезінфікуючі засоби ще й вогненебезпечні і перегрів маленької пляшечки з антисептичним розчином може призвести до дуже серйозних наслідків. Звісно, існують антисептики для рук, що не містять спирту. Їх безпечніше залишати в машині, однак вони не на стільки ефективні.

На етикетці антисептичних засобів вказано, при якій температурі його можна зберігати. Зазвичай максимальна безпечна температура зберігання становить не більше 25С°. Крім того, їх не можна залишати під прямими сонячними променями.

Тому фахівці радять завжди носити антисептик при собі, ні в якому разі не залишати його в автомобілі та стежити за тим, щоб до нього не могли дістатись діти. У різних країнах світу вже неодноразово фіксувались випадки отруєнь.

Поділись


Новини партнерів