Що потрібно знати про користь імбиру для здоров’я

Імбир широко відомий як засіб проти нудоти, а також як природний підсилювач імунітету. Його додають до чаю, випічки та основних страв, при чому як у свіжому вигляді, так і в сушеному. Щоденне вживання 1-2 шматочків імбиру може забезпечити багато переваг для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Всі знають про протизапальні та антиоксидантні властивості імбиру. Гінгероли, сесквітерпени, цингерон та інші сполуки, що містяться в імбирі забезпечують  йому ці властивості. Завдяки ним імбир допомагає боротись зі шкодою, яку завдають клітинам вільні радикали.

Протизапальні та антиоксидантні властивості імбиру також можуть допомогти підсилити імунну систему. Вони можуть допомогти зменшити запалення. Хронічне запалення може нашкодити вашій імунній системі та потенційно збільшити шанси захворіти.

Часто імбир рекомендують включити у дієту для схуднення. Він придушує апетит та допомагає зігрітись. Також імбир збільшує кількість калорій, яка витрачається на перетравлювання їжі.

Дослідження виявили, що імбир допомагає знижувати рівень цукру в крові. Це може допомогти в регулюванні реакції на інсулін у людей з діабетом. Однак перш, ніж включати імбир до свого раціону, тим, хто страждає на діабет, варто проконсультуватися з лікарем.

Також імбир може допомогти зняти біль у м’язах, який виникає після виконання фізичних вправ. Він не подіє негайно, але може поступово зменшувати біль протягом кількох днів. Таку здатність імбир отримав завдяки своїм протизапальним властивостям. Також імбир рекомендують вживати при запаленні суглобів та артриті.

Для хронічних проблем із травленням імбир також може бути корисним. Він допомагає усунути біль та дискомфорт у шлунку, а також пришвидшує травлення.

Крім болю в шлунку, імбир може допомогти впоратись і з менструальними болями. Для цього використовують мелений імбир, вживаючи його на початку менструації. Імбир може допомогти зняти судоми, які найчастіше і є причиною менструальних болей.

Поділись


Новини партнерів