Дослідження показало, що жінки, які п’ють 2-3 чашки кави на день, рідше страждають на ожиріння

Нове дослідження показало, що жінки, які випивають по 2-3 чашки кави на день, мають меншу кількість жиру в зоні живота та в організмі в цілому, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Також дослідження встановило, що деякі сполуки, які містяться в каві можуть допомагати боротись із ожирінням. В цілому, у організмах жінок будь-якого віку, які споживали 2-3 чашки кави на день, було на 2,8% менше жиру, ніж у тих, хто зовсім не вживав кави. Було враховано поправки на те, чи містила кава кофеїн, чи палили учасниці та чи мали вони хронічні захворювання.

У чоловіків кореляція була не на стільки значущою, хоча чоловіки віком від 20 до 44 років, які випивали дві або три чашки кави на день, мали на 1,3% менше жиру в організмі в цілому та на 1,8% менше жиру в зоні живота, порівняно з тими, хто кави не пив.

“Наше дослідження свідчить про те, що в каві можуть бути біоактивні сполуки, крім кофеїну, які регулюють вагу, і які потенційно можуть використовуватися проти ожиріння”, – сказав докторр Лі Сміт, старший автор дослідження з університету Англія Раскін у Великобританії.

Дослідники вивчили дані Національного обстеження здоров’я та харчування, організованого Центром контролю захворювань (CDC) у США, і вивчили взаємозв’язок між кількістю кави, яка споживається щодня, і відсотком жиру в організмі.

Вони виявили, що жінки у віці 20-44 років, які випивали дві-три чашки кави на день, мали найнижчий рівень ожиріння, на 3,4% нижче, ніж люди, які не вживали каву.

Серед жінок у віці від 45 до 69 років ті, хто випив чотири і більше чашки кави щодня, страждали на ожиріння на 4,1% рідше.

“Можливо, кава або її ефективні інгредієнти можуть бути інтегровані в стратегію здорового харчування, щоб зменшити імовірність виникнення хронічних хвороб, пов’язаних з епідемією ожиріння”, – сказав Сміт, додавши, що дослідження мало певні обмеження і його результати потрібно ще перевірити.

Дослідження було опубліковано в The Journal of Nutrition.

Поділись


Новини партнерів